Despre Noi

Motto-ul școlii

„Natura și educația sunt asemănătoare. Într-adevăr, educația îl transformă pe OM și, transformându-l îi dă o a doua natură.”

Democrit

Demersul nostru educațional,alături de familie și comunitate, are ca scop dezvoltarea liberă, integrală, responsabilă și armonioasă a individualității umane, conform idealului educațional,în vederea integrării socio-culturale și profesionale depline într-o lume dinamică.

Viziunea școlii

Misiunea școlii

Motto:

„Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci, să-i învăţăm să se adapteze.”

Maria Montessori

Școala Gimnazială nr.1, Săcele este o școală cu tradiție, aflată în slujba comunității, remarcându-se prin capacitatea de a funcționa ca o instituție eficientă și echitabilă pentru toate categoriile de copii și de a asigura progresul tuturor elevilor săi, pregătindu-i astfel pentru o lume în permanentă schimbare, formându-le în acest sens capacități, deprinderi și competențe care să le permită să-și găsească locul și menirea socială, formându-le de mici un comportament ecologic și continuând tradițiile moștenite de-a lungul vremii de la predecesorii săi.

Construim viitorul copiilor prin iubire, respect și responsabilitate pentru ca aceștia să devină buni cetățeni ai societății, dornici de a învăța toată viața și de a pune în practică ceea ce au învățat. Respectăm fiecare elev, oricât de modeste ar fi rezultatele școlare, identificând potențialul și aptitudinile fiecăruia spre a le putea valorifica cu succes. Utilizăm metode moderne, activ-participative care să îi motiveaze și stimuleaze pe elevii noștri pe parcursul procesului instructiv-educativ.

Dorim promovarea unui management eficient al tuturor resurselor şi asigurăm părinţii că educaţia copiilor lor se face într-un mediu sigur, aflat într-o dezvoltare continuă și într-o formare profesională permanentă a cadrelor didactice.

Sari la conținut